Влада Србије повлачи одлуку о информисању током ванредног стања

Тањуг
Влада Србије повлачи одлуку о информисању током ванредног стања

БЕОГРАД - Влада Србије ће данас, на молбу предсједника државе Александра Вучића, повући одлуку о информисању током ванредног стања због пандемије корона вируса, коју је донијела због ширења лажних вијести, изјавила је премијер Ана Брнабић.

Брнабићева је рекла да је Србија урадила све да би грађани Србије били информисани тачно и правовремено и да ниједна информација не би била сакривена од јавности, али да ће повући недавно усвојену одлуку како се не би “бацила сјенка на све на чему је држава мукотрпно радила”.

“Иако верујем да ова уредба штити све, грађане, медицинске раднике и породице од лажних вести и непроверених информација, да се не би бацила сенка на све што смо мукотрпно радили, влада ће данас, пре заседања кризног штаба, повући ову уредбу”, рекла је Брнабић.

Она је истакла да вјерује да ће због повлачења уредбе држава много више времена провести у борби са лажним вијестима које се, како је рекла, свакодневно пласирају, пренијели су београдски медији.

Брнабићева је подсјетила на лажне вијести о 24-часовној забрани кретања, затим о томе да су активисти СНС тражили новац да би донијели помоћ, као и да у клиничким центрима нема опреме.

Она је истакла да ово ванредно стање у Србији заиста јесте ратно стање.

Влада Србије је усвојила Закључак о информисању у вријеме пандемије који прописује централизацију јавних информација о пандемији током ванредног стања, а предвиђа да све информације у вези са пандемијом саопштава премијер Ана Брнабић или особа коју овласти кризни штаб.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана