Влада прекида комуникацију са Инцком, док се не извини

Срна
Влада прекида комуникацију са Инцком, док се не извини

Бањалука - Влада Републике Српске саопштила је данас да ће прекинути сву комуникацију и односе са високим представником у БиХ Валентином Инцком и ОХР-ом док се Инцко не извини српском народу због изречених увреда, односно поређења 9. јануара - Дана Републике са даном оснивања Независне Државе Хрватске /НДХ/.

На данашњој сједници Влада Републике Српске је прихватила иницијативу и захтјев удружења и организација од јавног интереса за Српску проистеклих из одбрамено-отаџбинских ратова у којој се од Инцка тражи да се извини српском народу због изречених увреда.


Захтјев Влади упутили су Борачка организација Републике Српске, Републичка организација породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила, Савез логораша Републике Српске, Савез организација и удружења ратних војних инвалида Републике Српске и Удружење ампутираца "УДАС".

У саопштењу се додаје да су захтјев упутили и Савез удружења бораца Народноослободилачког рата Републике Српске, Удружење "Јасеновац-Доња Градина" Бањалука, Удружење жена жртава рата Републике Српске и Удружење грађана "Ветерани Републике Српске".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана