Вјетар распламсао пожар на Бијелој гори, ватра се приближава кућама

Срна
Вјетар распламсао пожар на Бијелој гори, ватра се приближава кућама

ТРЕБИЊЕ - Јак вјетар распламсао је пожар на подручју планине Бијела гора код Требиња, а ватра се приближила на око 500 метара од кућа у селима Оровац, Вучја и Скочигрм.

Командир добровољног ватрогасног друштва Ластва Милош Вучуревић рекао је Срни да је вјетар промијенио правац пожара и да се великом брзином приближава кућама.

-Тренутно је катастрофална ситуација на свим теренима због утицаја вјетра, а гори борова шума - рекао је Вучуревић.

Пожар код Бијеле горе, осим добровољних ватрогасних друштава „Ластва“, „Јасен“ и „Моско“, гасе и ватрогасци из Требиња, мјештани, те припадници Цивилне заштите „Хидроелектрана на Требишњици“.

-Хеликоптерски сервис Републике Српске учествоваће данас послије подне у гашењу пожара на Бијелој гори. У гашењу пожара учествоваће техничка подршка, као и људство. На Бијелој гори пожар букти већ неколико дана, а гасили смо га и 3. августа - изјавио је Срни директор овог сервиса Бобан Кустурић.

Он је навео да је данас на подручју бањалучког насеља Врбања, гдје је пожариште већ неколико дана, извршено 86 летова и избачена 81 тона воде, а налети хеликоптера су трајали више од пет часова.

-Помоћ су нам пружили припадници Републичке управе цивилне заштите, Ватрогасне спасилачке бригаде Бањалука, Добровољног ватрогасног друштва Врбања и Шумског газдинства - навео је Кустурић.

Он је напоменуо да су у 13.30 часова завршене активности на подручју Врбање.

Кустурић је подсјетио да су јуче у Врбањи извршена 93 налета хеликоптера изнад пожаришта у Врбањи и избачене 84 тоне воде за пет и по часова.

-Настављамо да помажемо подручјима којима је то неопходно. У сваком моменту смо спремни да одговоримо на све изазове - закључио је Кустурић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана