Вишковић: Заједнички циљ - повољан пословни амбијент

Срна
Вишковић: Заједнички циљ - повољан пословни амбијент

Милићи - Премијер Републике Српске Радован Вишковић рекао је вечерас Срни у Милићима да је са руководством Уније удружења послодаваца Српске и привредницима регије Бирач отворено и искрено разговарао о њиховим актуелним проблемима у пословању, као и о законским рјешењима која могу да унаприједе пословни амбијент у Републици.

“Влада Републике Српске има изузетно добру сарадњу са Унијом послодаваца, чији су представници вечерас презентовали ефекте Меморандума из 2017. године, при чему смо заједно констатовали да је више од 85 одсто мјера из тог документа или реализовано или је у финалној фази реализације”, навео је Вишковић.

Према његовим ријечима, многи привредници вечерас су рекли да је овај састанак био њихова прва прилика да уопште нешто, пред званичницима власти, кажу о проблемима са којима се сусрећу у пословању.

Он је изразио задовољство подршком привредника регије Бирач мјерама Економске политике Владе Републике Српске.

Вишковић је потврдио да Влада тренутно ради на креирању буџета Републике Српске и мјерама економске политике за наредну годину, и поручио да ће све квалитетне сугестије са терена бити уврштене у коначни документ.

Према његовим ријечима, састанци представника извршне власти са привредницима у локалним заједницама су добра пракса и ефикасан вид сарадње са свим социјалним партнерима.

Он је сличне састанке најавио и у другим регијама и са Привредном комором Српске, на партнерској основи.

Саша Тривић из Скупштине Уније послодаваца рекао је Срни да је акценат вечерашњег састанка био на смањењу доприноса на незапосленост, укидању ренте на изградњу пословних објеката, ренте за претварању пољопривредног у грађевинског земљиште.

Предсједник компаније “Боксит” у Милићима Рајко Дукић изразио је задовољство што је на његову иницијативу одржан овај састанак, те оцијенио да то треба да буде пракса и у другим регијама у Републици Српској.

“Овај састанак у Милићима био је веома добар, успјешан и одлично посјећен. Сматрам да је регија Бирач веома богата и да треба на најбољи начин искористити њене потенцијале и природне ресурсе, првенствено у дрвопрађивачкој индустрији и рударству”, рекао је Дукић.

Он сматра да Унија послодаваца Републике Српске има добар концепт сарадње са Владом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана