Вишковић: За реформе су неопходна средства ММФ-а

Срна
Вишковић: За реформе су неопходна средства ММФ-а

ДОБОЈ - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић поручио је да су за реформе потребна средства ММФ-а, а да се 13 мјесеци само слуша да ће аранжман бити реализован када буде формирана власт на нивоу БиХ.

"Постављам питање, а шта ако власт не буде формирана у наредне четири године, онда нема ни ММФ-а ни те приче са њима", изјавио је Вишковић.

Он је поручио да декларативне подршке Српској ништа не значе.

"Нама је потреба новац да бисмо спровели реформе. ММФ, уколико је спреман да прати реформе у Републици Српској и БиХ, треба да нађе начина како да одобри новац за провођење реформи, упркос неформирању Савјета министара и власти у ФБиХ", изјавио је Вишковић новинарима у Добоју.

Он је поручио да све сем тога представља губљење времена и Српској и ММФ-у.

"Прије неколико дана разговарао са директором Међународног монетарног фонда за БиХ и он је само поновио оно што сам ја од њега тражио. Чак сам га у једном моменту замолио може ли да иде аранжман са Републиком Српском и ММФ-ом и да заобиђемо више ту БиХ", рекао је Вишковић.

Он је истакао да Републику Српску, уколико дође до аранжмана са ММФ-ом, превасходно интересује да он буде фокусиран на здравствени сектор и јавна предузећа.

"Они /ММФ/ су се са нама сагласили да је то нама приоритет с којим би желили да се прави аранжман", рекао је Вишковић.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана