Вишковић: Све одлуке Републичког штаба утемељене на закону

Срна
Вишковић: Све одлуке Републичког штаба утемељене на закону

СРБАЦ- Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је данас у Српцу да Републички штаб за ванредне ситуације ништа не ради без законског упоришта.

Вишковић је, одговарајући на питање новинара какво законско упориште има Републички штаб за ванредне ситуације за доношење мјера, попут ношења заштитне маске и кажњавања људи који то не раде, рекао да се примјењују Закон о јавном реду и миру, Кривични законик Републике Српске, Закон о заштити здравља становништва и Закон о прекршајној казни.

"Они који ово критикују ништа друго и не раде, него критикују. Нажалост, критикују људи који су неком периоду обављали функције министара или неке друге, а који би требали знати основна права", истакао је Вишковић.

Он је рекао да је прије доласка у Србац о овој теми одржао састанак са предсједником Уставног суда Републике Српске Џерардом Селманом, министром правде Републике Српске Антоном Касиповићем и генералним секретаром Владе Републике Српске Синишом Караном.

"Све одлуке које доноси Републички штаб за ванредне ситуације утемељене су на закону", истакао је Вишковић.

Вишковић је позвао грађане Републике Српске да не насједају на спекулације у вези са овим питањем јер могу бити санкционисани - ни криви ни дужни.

Он је апеловао на грађане Републике Српске да се придржавају мјера Републичког штаба и Института за јавно здравство Републике Српске.

"Тренутно нема лијека, нити вакцине против вируса корона и једини начин заштите здравља становништва је дистанца, хигијена и заштитна маска", поручио је Вишковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана