Вишковић: Струка одлучује о продужењу рада угоститељских објеката

Срна
Вишковић: Струка одлучује о продужењу рада угоститељских објеката

БАЊАЛУКА - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је данас да здравствена струка треба да одлучи о евентуалном продужењу радног времена угоститељских објеката које је ограничено због епидемије вируса корона.

"Када они буду дали сагласност за тако нешто, ми ћемо то радо урадити", рекао је Вишковић новинарима.

Цијенећи тренутну епидемиолошку ситуацију, Вишковић мисли да је то нереално.

Исплата пензија раније

Премијер Републике Српске Радован Вишковић рекао је данас да Српска од сутра креће у исплату пензија за јул, тако да ће поште и банке већ и у суботу, 8. августа, моћи да их исплаћују.
Вишковић је изјавио новинарима да се у тај посао креће раније иако исплата пензија обично иде са десетим даном у мјесецу.

"Нисмо хтјели да чекамо понедјељак, 10. август, да не правимо гужве", навео је Вишковић.

Министарство финансија Републике Српске раније је саопштило да је обезбиједило укупан износ од 95,7 милиона КМ за исплату пензија за јул корисницима у Српској, као и за кориснике тог права у Федерацији БиХ и иностранству.

Средства ће сутра бити дозначена комерцијалним банкама и "Поштама Српске".

Дефинисаћемо шта у "Андрићграду" припада Српској

Премијер Републике Српске Радован Вишковић рекао је данас да се приводи крају посао прецизног дефинисања улагања Владе Српске и режисера Емира Кустурице у пројекат "Андрићград" у општини Вишеград, те да ће након тога тачно знати шта у том погледу припада Републици.
Вишковић је рекао новинарима у Бањалуци да је на том плану формирана стручна радна група, те да ће се ово питање врло брзо наћи на сједници Владе како би се тачно знало шта, у складу са улагањима, припада Републици, а шта другој страни.

"У вези са тим ће вјероватно бити формирано јавно предузеће које ће бити на подручју Вишеграда и које ће можда припадати локалној заједници", рекао је Вишковић и додао да ће послије ове својеврсне диобе Влада стоодстотно управљати са својим дијелом имовине када је ријеч о "Андрићграду".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана