Вишковић: Српски спортисти и ћирилица непожељн у Мостару

СРНА
Вишковић: Српски спортисти и ћирилица непожељн у Мостару

БАЊАЛУКА - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је да напад групе хулигана на спортисте из Бијељине у Мостару, од којих су двојица теже повријеђена, представља слање континуиране поруке да српски спортисти и ћирилица у овом граду нису пожељни и позвао да се учини све како би то престало.

Вишковић је поручио да је недопустиво да ћирилично писмо поново представља мотив за овакве организоване нападе, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу. 

“Евидентно је да спортски догађаји у Херцеговачко-неретванском кантону за учеснике српске националности по шаблону прерастају у физичке нападе и сурово угрожавање живота”, рекао је Вишковић и најоштрије осудио напад у Мостару. 

Он је истакао да се поражавајућом може сматрати чињеница да се посљедњи напад са истим мотивом десио прије двадесетак дана, те да овакви подаци заиста забрињавају и постављају питање шта је сљедеће. 

Вишковић је указао да умјесто спортског испраћаја и порука мира и толеранције спортисте из Српске испраћа полиција. 

“Позивам све релеване представнике полицијских органа и политичких институција да учине све како би овакви напади престали, и коначно доживјели јавну осуду која је и више него потребна”, нагласио је Вишковић. 

Двадесетак млађих мушкараца одјевених у црне дуксеве са капуљачама преко главе физички су напали чланове бијељинског Клуба малог фудбала “Радник МД шоп” и употријебили сузавац током утакмице у Мостару, рекао је Срни портпарол МУП-а Херцеговачко-неретванског кантона Људевит Марић. 

Марић је навео да се напад догодио синоћ када је група младића упала у дворану Универзитетско-спортског центра “Митхад Хујдур Хујка” гдје се одигравала утакмица између бијељинског и клуба “Мостар Стари Град”. 

Двојица представника бијељинског Клуба малог фудбала “Радник МД шоп” повријеђена су у нападу групе хулигана на утакмици у Мостару, док су остали успјели да прођу без озбиљнијих повреда, саопштено је из Управе овог клуба.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана