Вишковић: Српска 2008. године преузела обавезу да топли оброк и регрес буде у личном примању

Срна
Foto: Архива

БАЊАЛУКА - Потпредсједник СНСД-а Радован Вишковић изјавио је да је Република Српска још 2008. године преузела обавезу да топли оброк и регрес буде у личном примању.

Вишковић је, након састанка владајуће коалиције у Бањалуци, рекао новинарима да то није случај само у Републици Српској, већ и у БиХ, Србији и земљама у окружењу.

Вишковић, који је премијер Републике Српске, подсјетио је да је Влада Српске за повећање плата у јавном сектору у износу од 10 одсто издвојила 58 милиона КМ.

"Топли оброк и регрес до краја године коштао би Републику Српску почев од маја ове године преко 110 милиона КМ", истакао је Вишковић.

Он је рекао да ће мјере Владе Републике Српске које се раде по питању повећања плата прећи плате у Србији и БиХ у истој бранши.

"Ово је велики искорак владајуће коалиције и Владе Републике Српске", истакао је Вишковић и додао да је на страни радника и појединаца, али да као одговоран човјек мора водити рачуна о буџету и да оно што прихвати може и да исплати.

Вишковић је позвао медије да провјере ко је још осим Републике Српске повећао пензије за 14 одсто, те плате за пет мјесеци ове године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана