Вишковић: Сигурни у побједу, нема општине гдје није реализован бар један пројекат

Срна
Вишковић: Сигурни у побједу, нема општине гдје није реализован бар један пројекат

Потпредсједник СНСД-а Радован Вишковић изјавио је Срни да је ова странка, заједно са својим коалиционим партнерима, спремна за предстојеће локалне изборе, те да су увјерени да ће остварити убједљиву побједу.

- С обзиром на све што је рађено и урађено у протеклом периоду у Републици Српској нема разлога да не очекујемо убједљиву побједу и на овим изборима. Од Требиња до Новог Града нема мјеста гдје није реализован бар један пројекат, а то признају и наши највећи критичари - истакао је Вишковић.

Он је констатовао да се Република Српска прије 10 година и данас не може ни поредити по броју реализованих пројеката и инвестицијама.

- Свака општина је модернизована, радили смо на стварању што бољих услова за живот сваког грађанина и то не може да се не примијети тако да, што се нас тиче, спремни смо и сутра изаћи на изборе - истакао је Вишковић.

Када је ријеч о Централној изборној комисији БиХ, Вишковић је рекао да је она за СНСД нелегална, те да и даље остаје нејасно зашто су избори помјерени са 4. октобра на 15. новембар.

Према његовим ријечима, сви разлози за ту одлуку који долазе из саме нелегалне Централне изборне комисије нису поткријепљени ниједном чињеницом.

Када је било ријечи о неусвајању буџета заједничких институција и да нема новца за одржавање избора, подсјетио је Вишковић, Република Српска је одмах понудила да Влада из буџета обезбиједи трошкове за Српску, а исто је могла урадити и Влада у ФБиХ.

- Тај изговор на који су се позивали није био тачан, нити утемељен. Још интересантније је и да се више не крије да је ЦИК страначко тијело иако би требало да буде апсолутно нестраначко. /Предсједник СДС-а Мирко/ Шаровић чак јавно хвали нелегални ЦИК и не крију више да га чине припадници СДС-а, ПДП-а и СДА - закључио је Вишковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана