Вишковић: Савјет министара могуће формирати за дан ако нема условљавања

Срна
Вишковић: Савјет министара могуће формирати за дан ако нема условљавања

Бањалука - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић истакао је да Савјет министара може бити формиран у току једног дана или када год стране у БиХ, а прије свега странке побједнице избора, то желе да учине без условљавања.

“Све док нека страна жели условљавати неку другу, то се неће десити. Уколико сви схвате да Савјет министара треба Федерацији БиХ колико и Републици Српској, да треба једном, другом и трећем народу, да тренутна блокада наноси штету свим народима у БиХ, и једном и другом ентитету, онда ће одустати од условљавања”, рекао је Вишковић.

Он је навео да чак и представници европске заједнице постављају питање зашто се не приступи формирању Савјета министара, а потом преговорима о годишњем националном плану за чланство у НАТО-у и другим отвореним питањима.

“Очито је да поједини политичари из Сарајева мисле да ће Српска одустати од својих ставова. Нема од тога ништа! Имамо резолуцију Народне скупштине Републике Српске о војној неутралности и сви представници Српске су обавезни да је поштују. Не може нико из Сарајева очекивати да неки представник Српске занемари ту резолуцију. Никада нисам волио користити термин издаја, али то би заиста била издаја”, рекао је Вишковић за РТРС.

Говорећи о раду Владе Српске и покретању одговорности и смјенама у менаџменту јавних предузећа која имају лоше резултате, Вишковић је нагласио да је позвао директора “Шума Републике Српске” и саопштио му да је он завршио свој дио посла, а да од њега очекује наставак.

“На томе ћу истрајати. Сљедећи по тој одговорности су управа предузећа и Надзорни одбор. Не желим да се 24 часа дневно и 30 дана у мјесецу бавим јавним предузећем, шумским газдинствима и њиховим проблемима. Очекујем да то ради управа јавног предузећа. Од менаџмента очекујем даље потезе, а да не би била прича само о жШумамаж тако је са свима”, каже Вишковић.

Он је поручио да ће тражити ред, рад и дисциплину, те позитивне пословне резултате.

“Негативни резултати могу само бити посљедица више силе, а никако људског фактора”, нагласио је Вишковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана