Вишковић: Производња хране у првом плану Владе Српске

Срна
Вишковић: Производња хране у првом плану Владе Српске

БИЈЕЛЈИНА - Премијер Републике Српске Радован Вишковић изјавио је данас да је проширење капацитета месне индустрије “ЗП комерц” у Вршанима код Бијељине значајно за овај дио Српске, те истакао да је производња хране у првом плану Владе Републике Српске.

”Увијек када се отварају нова радна мјеста представници институција треба да буду са нашим људима и подрже такве иницијативе”, рекао је Вишковић новинарима у Вршанима.

Он је навео да је отварањем новог производног погона компанија “ЗП комерц” обезбиједила 20 нових радних мјеста, а инвестиција премашује шест милиона КМ.

“Компанија има два важна сертификата - Хасап и Халал, што значи да ће бити у позицији да извози, не само за европско, него и турско тржиште”, рекао је Вишковић.

Он је истакао да овај компанија има развијене производне капацитете, велику производњу товних свиња, на годишњем нивоу готово 38.000 тона, те више од 7.000 товних јунади.

“То довољно говори о озбиљности ове породичне компаније”, рекао је Вишковић новинарима прије отварања новог погона “ЗП комерца”.

Он је напоменуо да ће ова фирма и даље имати подршку Владе Српске.

“Не треба помињати да смо помагали и помажемо наше пољопривредне произвођаче и прерађиваче, а посебно прехрамбену индустрију, посебно у ери криза - прво ковида, а сада такозване украјинске”, рекао је Вишковић.

Вишковић је рекао да је та криза у великој мјери пореметила функционисање економије, у смислу раста свих енергената, галопирајуће инфлације, због чега производња хране и јесте у првом плану Владе Републике Српске.

“Данас сам ту да подржим ове људе. Свих ових година смо подржавали наше пољопривредне произвођаче, што ћемо и наставити”, рекао је Вишковић и напоменуо да “ЗП комерцу” жели још много успјеха, јер са новим погоном запошљавају више од 220 људи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана