Вишковић предложио заједничку сједницу Влада Српске и Федерације

ГС
Вишковић предложио заједничку сједницу Влада Српске и Федерације

БАЊАЛУКА - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић предложио је данас премијеру Федерације БиХ (ФБиХ) Фадилу Новалићу одржавање заједничке сједнице влада Српске и ФБиХ.

Полазећи од актуелне политичко-економске ситуације у БиХ, Вишковић сматра да би на заједничкој сједници двије владе требало да се разматрају питања која су од значаја за обје стране, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе с јавношћу.

Вишковић је предложио да заједничка сједница влада Српске и ФБиХ буде одржана у периоду између 1. и 5. фебруара, а мјесто и термин одржавања, као и дневни ред били би накнадно договорени.

- Тренутна политички и економска ситуацију у БиХ заиста тражи реакцију да се одржи заједничка сједница двије владе - рекао је Вишковић за РТРС.

Истакао је да би термин сједнице требао бити између 1. и 5. фебруара.

- Вријеме и мјесто одржавања сједнице је предмет договора. Можемо прихватити и варијанту да сједница буде у Административном центру Српске у Источном Сарајеву. Теме и дневни ред би усагласили у наредних пар дана - истакао је Вишковић. 

Нагласио је да постоји много отворених тема.

- Имамо питање функционисања заједничких компанија, као што је Електропренос. Ту је питање Управе за индерктно опорезивање гдје имамо блокирана средства везано за расподјелу акциза за гориво. Ту средства за путну инфраструктуру година "леже" - истакао је Вишковић.

Вишковић је истакао да је планирана и заједничка сједница влада Српске и Србије.

- Тај термин је 14. и 15. фебруара. Разговараћемо о инфраструктурним пројектима на подручју Српске и наставку сарадње - истакао је Вишковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана