Вишковић поводом привођења Зељковића: Институције да раде свој посао

Срна
Вишковић поводом привођења Зељковића: Институције да раде свој посао

БАЊАЛУКА - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је, поводом привођења директора Института за јавно здравство Бранислава Зељковића, да институције Српске треба да раде свој посао.

Вишковић је истакао да да ће Институт, без обзира на околности, наставити да ради и да очекује да актуелно питање буде брзо ријешено.

"Легалиста сам и поштујем да институције раде свој посао. Не бих коментарисао оно шта неко има намјеру или нема. У суштини бих само замолио све да не доносимо преурањене одлуке, него да дозволимо институцијама Републике Српске да раде свој посао", рекао је Вишковић за РТРС.

Директор Института за јавно здравство Републике Српске Бранислав Зељковић ухапшен је због сумње да је извршио кривично дјело злоупотреба службеног положаја или овлашћења, а истрагом у овом предмету руководи Посебно одјељење за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала Републичког јавног тужилаштва.

Зељковић је данас спроведен у Републичко јавно тужилаштво у Бањалуци.

Претходно су данас Посебном одјељењу за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала Републичког јавног тужилаштва предати Славко Бојић, Саша Марковић и Драган Дубравац, који су јуче ухапшени због сумње да злоупотријебили службени положај или овлашћења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана