Вишковић појаснио зашто је повучен Приједлог закона о непокретној имовини РС

ГС
Вишковић појаснио зашто је повучен Приједлог закона о непокретној имовини РС

БАЊАЛУКА - У четвртак смо из Владе РС послали обавјештење гдје тражимо повлачење Приједлога закона о непокретној имовини која служи за функционисање јавне власти у Српској зато што је у Републичкој геодетског управи речено да имамо врло сличан закон на који је на неки начин стављена привремена мјера код Уставног суда БиХ, поручио је премијер Републике Српске Радован Вишковић одговарајући на питање о повлачењу овог закона са дневног реда сједнице.

"Образложење је било да ако се појави овај или идентичан закон, поставља се питање 'његовог живота' , јер је Уставни суд одлуку о ранијем закону донио прије него што је НСРС  донијела закључак о непримјењивању одлука Уставног суда БиХ у Републици Српској", појаснио је Вишковић.

Он је рекао да повлачење закона нема никакве везе са Милорадом Додиком и Милошем Лукићем нити бојазни да би могло доћи до понављања кривичних дјела о непоштовању одлука Уставног суда БиХ, преносе Независне.

"Зато смо кренули у нови поступак и никакве то нема везе са Додиком и Лукићем. Ми ћемо закон дорадити и на новој сједници он ће бити тамо", нагласио је Вишковић.

Предсједник Владе РС поручио је да ово не значи да ће се поштовати одлуке Уставног суда БиХ у Републици Српској.

"Ово не значи да прихватамо одлуке Уставног суда БиХ, а понављам да се овај закон се ради иза тог периода јер је закључак сад на снази", нагласио је Вишковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана