Вишковић: Ознака тајности за ауто-пут Бањалука-Приједор до извођења радова

ГС
Foto: Дражан Поздеровић

БАЊАЛУКА - Уговор о концесији за изградњу ауто-пута Бањалука – Приједор, потписан 2018. године, има клаузулу о тајности све до потписивања уговора о извођењу радова, за који очекујем да ће бити потписан врло брзо, рекао је данас премијер Српске Радован Вишковић на сједници Народне скупштине.

- Постоје обавезе које треба да испуни и једна и друга страна, да би се дошло до уговора о извођењу радова - навео је Вишковић, преноси РТРС.

Истиче да је обавеза Републике Српске да ријеши имовинско-правне односе, тј., да ријеши концесију и експропријацију на том дијелу пута.

- Имамо по уговору 38,2 одсто да ријешимо концесија како би кинески партнер могао да поднијети захтјев за грађевинску дозволу и тиме се обратити банци за финансирање - каже премијер.

Додаје да је у овом моменту испуњено преко 50 одсто експропријације.

- Што се тиче трасе, пројектни задатак, према налогу кинеске стране, радила компанија Институт за грађевинарство - ИГ из Бањалуке, а саму трасу и честице куда ће траса ићи донијела је Народна скупштина Републике Српске - рекао је Вишковић и додао да апсолутно нико појединачно, па ни предсједник Владе није се бавио да ли ће траса у неком моменту захватити некога или неће.

Додао је да се експропријација спроводи према закону.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана