Вишковић: Одговорни за злочине над Србима нису кажњени

Срна
Вишковић: Одговорни за злочине над Србима нису кажњени

БЕОГРАД - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић истакао је да се, када је ријеч о данашњем обиљежавању 26 година од хрватске злочиначке акције "Олуја" и прогона Срба из Републике Српске Крајине, које и ове године заједнички организују Србија и Република Српска, на оваквим скуповима мора изрећи чињеница да одговорни за злочине над Србима нису кажњени.

"Овдје није био само прогон тих људи са њихових вјековних огњишта, него су се дрзнули да те људе који у колонама напуштају своја огњишта, уз помоћ или логистичку подршку НАТО снага, убијају и у тим колонама", подсјетио је Вишковић.

Како је навео, ти људи нису били заштићени све до Србије која их је прихватила и данас су равноправни грађани и живе у матици.

"Ево, у Бусијама су нашли свој нови дом, ту су се смјестили. Оно што ми је посебно драго, а данас сам чуо податак, јесте да је то мјесто пропорционално броју становника са највише дјеце, што значи да ипак злочинци нису успјели у својој намјери, те да Крајишници и у Србији заснивају своју будућности", рекао је Вишковић новинарима у Београду.

Само јединствени можемо да се сачувамо 

Морамо сви озбиљно да приступимо обављању наших задатака и да сачувамо постигнуто јединство које смо и кроз закључке Народне скупштине у Републици Српској постигли, изјавио је премијер Српске Радован Вишковић након састанка руководства Српске и Србије у Београду.

Састанак је, наводи Вишковић, имао тон да су "сви, без обзира на то да ли су у власти или опозиција, били на истом задатку, а то је да само јединствени можемо да се сачувамо у овим временима која долазе".

- Знамо да ће они који су све то и пројектовали покушати да то јединство у неком периоду ослабе или да нађу некога међу политичарима у Српској који би, на неки начин, "искочили" из тог јединства - истакао је Вишковић.

Вишковић је поручио да се нада да су сви довољно свјесни тежине задатка.

- Данас су овдје више него јасно послате поруке да ће, ко год буде кренуо илу се усудио да крене таквим путем, бити више него осуђен од стране грађана у Србији и Српској. Надам се да нико себи неће дозволити тај луксуз да у неком периоду изда јединство које смо тешком муком успјели да придобијемо - нагласио је Вишковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана