Вишковић: Очекује се одличан резултат на предстојећим локалним изборима

Срна
Вишковић: Очекује се одличан резултат на предстојећим локалним изборима

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Потпредсједник СНСД-а Радован Вишковић изјавио је данас у Источном Сарајеву да, на основу досадашњег рада и улагања, очекује одличан резултат ове странке на изборима 15. новембра на подручју цијеле Републике Српске.

"СНСД са својим коалиционим партнерима, на основу онога што смо урадили и улагали у овај дио Републике Српске, али и од Требиња до Новог Града, очекује један од најбољих резултата на локалним изборима", рекао је новинарима Вишковић.

Вишковић је појаснио да су током данашњег састанка са начелницима општина Пале Бошком Југовићем, Трнова Драгомиром Гаговићем, Рогатице Милорадом Јагодићем, Источног Новог Сарајева Љубишом Ћосићем и начелником општине Хан Пијесак Владом Остојићем размотрени пројекти који се реализују на подручју Сарајевско-романијске регије и подручју града Источно Сарајево.

Он је подсјетио да се на предстојећим локалним изборима градоначленик Источног Сарајева по први пут бира директно, за разлику од ранијег избора кроз Скупштину града.

"СНСД има јасно опредјељење на овом подручју да имамо свог градоначелника и начелнике у осталим локалним заједницама гдје до сада нисмо", навео је Вишковић.

Он је навео да је кандидат СНСД-а за начелника општине Источна Илиџа Небојша Шешлија, који је директор Болнице "Србија" у Источном Сарајеву.

Вишковић је рекао да су на састанку разговарали о проблемима који постоје у локалним заједницама, те о конкретним проблемима у области здравственог сектора на овом подручју.

Према Вишковићевим ријечима, сви пројекти који су у току у локалним заједницама у Републици Српској неће бити обустављени због епидемије.

Као примјер, он је навео да су завршени јавни позиви и изабрани извођачи радова за рехабилитацију путног правца Пале-Јахорина, те изградњу новог дијела пута на овој олимијској планини чиме ће се смањити саобраћајне гужве.

"Разговарали смо о процедури коју су покренуле општине Трново и Пале у вези разграничења на подручју Јахорине. Данас је договорено да Републичка геодетска управа и Правобранилаштво Републике Српске то питање ријеши на задовољство обје локалне заједнице“, рекао је Вишковић.

Састанку је присуствовала и посланик у Народној скупштини Наташа Кулашинац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана