Вишковић: Нико правосуђу не брани да процесуира кривце за криминал и корупцију

Срна
Вишковић: Нико правосуђу не брани да процесуира кривце за криминал и корупцију

БАЊАЛУКА - Поводом оптужби опозиције за криминал и корупцију у Српској, предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић позвао је све надлежне институције, судове и тужилаштва, и у Српској и у БиХ да процесуирају свачији криминал и корупцију и донесу пресуде.

 

-Ко вам то брани? Ако је то предсједник Владе, реците. Мислим да смо прерано ускочили у демократију, нисмо прошли „порођајне муке“ цивилизованих демократских земаља, јер је код нас демократија да вас и вашу породицу неко нападне са свим могућим етикетама, и породица мора са свим тим да живи, а то што то није истина - никоме ништа“, рекао је Вишковић за Срну.

Према његовим ријечима, ако неко сматра да било који потез било кога није у складу са законом - то треба пријавити и надлежни органи који примају добре плате треба то да ријеше.

Вишковић је рекао да нико не брани представницима надлежних институција да некога пресуде и ту причу око криминала и корупције заврше до краја, али да је и крајње вријеме да постоје и некакве консенквенце за оне који пријављују наводни криминал за који се докаже да га нема.

-Поштеног човјека највише увриједи кад вас лопов назове лоповом, без доказа, без провјере - рекао је Вишковић и истакао да као легалиста подржава рад институција у Српској и позива их да раде свој посао.

Владајућа коалиција

Радован Вишковић изјавио је да је владајућа коалиција показала да може успјешно да води Републику Српску.

-Често можемо да чујемо од опозиције како је овдје све пропало и све црно и да би они све то спасили. Треба се само присјетити времена када су они били на власти и лако је изабрати - рекао је Вишковић.

Вишковић, који је и потпредсједник СНСД-а, рекао је да се воља грађана изражава на изборима, те да вољу грађана треба уважити и поштовати.

-Грађани треба да бирају ону власт која ће наставити са реализацијом економских мјера, добрих макроекономских показатеља и пројеката који у Српској трају и који се реализују неколико година - истакао је Вишковић.

Премијер Републике Српске је позвао грађане да искористе своју грађанску и уставну обавезу, те да изађу на предстојеће октобарске изборе.

-Грађани треба да гласају за оне који могу да направе онакве мјере и потезе који ће сачувати Републику Српску и водити је ка бољем, успјешнијем и развијенијем друштву -  поручио је Вишковић.

Он је рекао да је најважније очувати Републику Српску, а онда у Српској, са партнерима из другог ентитета градити што бољи живот за све народе у БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана