Вишковић: Није било неслагања министара на посебној сједници Владе

Срна
Вишковић: Није било неслагања министара на посебној сједници Владе

БАЊАЛУКА - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је да није тачно да је било неслагања појединих министара на посебној сједници Владе на којој је било ријечи о повратку пренесених надлежности, те да је ријеч о спиновима.

На захтјев посланика из реда опозиције да им се достави стенограм са посебне сједнице Владе, Вишковић је рекао да право на стенограм имају искључиво чланови Владе и директор Републичког секретаријата за законодавство.

- Никад се до сада није десило да било ко, мимо наведених, добије стенограм. То није моја жеља или хтијење, него је тако прописано - рекао је Вишковић на посебној сједници Народна скупштине.

Вишковић је рекао да се на посебној сједници Владе разговарало о акционом плану свега што треба да се уради у контексту најављених иницијалитива из Републике Српске везано за поврат надлежности које је високи представник преносио на ниво БиХ.

- Већина министара је свако из свог домена говорио како можемо да се крећемо. То је одговоран и предан рад. Поред чланова Владе сједници су присуствовали сви шефови радних тимова који припремају сва неопходна законска рјешења - рекао је Вишковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана