Вишковић: Наставићемо да помажемо развојне пројекте

Срна
Вишковић: Наставићемо да помажемо развојне пројекте

БАЊАЛУКА - Влада Републике Српске наставиће да подржава и помаже развојне пројекте у свим локалним заједницама у Српској од значаја за становништво, а будућим инвеститорима пружиће сву неопходну подршку посредством Дирекције за инвестиције, најавио је данас премијер Радован Вишковић.

У оквиру Четвртог међународног сајма дијаспоре, који се одржава у Цириху, Вишковић је разговарао, у одвојеним сусретима, са привредницима из дијаспоре, поријеклом из Републике Српске који послују у Швајцарској, и представницима локалних заједница из Српске учесницима на циришком сајму.

На састанку је разговарано о могућностима успостављања и даљег унапређења пословне сарадње у различитим областима, с акцентом на модернизацију саобраћајне инфраструктуре, те изградњу и санацију регионалних и приступних путева у локалним заједницама у Републици Српској, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

Премијер је навео многе предности улагања у Републици Српској, те упознао потенцијалне инвеститоре са стимулативним пореским стопама у Републици Српској, повољним трошковима пословања, подстицајима за нова запошљавања и увођење нових технологија, као и другим олакшицама приликом инвестирања.

Привредници из дијаспоре упознали су предсједника Владе и представнике локалних заједница из Српске са својим пословним плановима, те изразили интерес да заједно са представницима локалних заједница учествују у реализацији различитих инфраструктурних пројеката широм Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана