Вишковић: Наредбе Штаба биће продужене, а поједине мјере кориговане

Срна
Вишковић: Наредбе Штаба биће продужене, а поједине мјере кориговане

БАЊАЛУКА - Предсједник Владе Републике Српске и командант Републичког штаба за ванредне ситуације Радован Вишковић изјавио је данас да ће наредбе које је Штаб донио због појаве вируса корона највјероватније бити продужене, али да ће неке од мјера бити кориговане.

- Све наредбе Републичког штаба за ванредне ситуације истичу у понедјељак, 30. марта. Већ у понедјељак ћемо разговарати на сједници Штаба да све те мјере продужимо за 15 дана с тим да ће неке од мјера претрпјети корекције - рекао је Вишковић на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Он је истакао да ће, између осталог, бити коригована Уредба о ограничавању цијена неких производа.

- Могуће је да ћемо ићи на варијанту да неке од намирница скинемо или додамо на листу или ћемо ограничити марже. Уредба ће сигурно бити коригована. Ресорно министарство је добило налог да до понедјељка анализира која је варијанта најлакше спроводива - каже Вишковић.

Према његовим ријечима, вјероватно ће бити коригована и одлука о забрани кретања лица старијих од 65 година јер почетком априла слиједи редовна исплата пензија.

- Још немамо детаље, али размишљали смо о томе да ли да у одређене дане у неком периоду омогућимо и тим лицима да се могу кретати како би могли реализовати своје потребе као што је подизање пензија, набавка намирница или плаћања рачуна - истакао је Вишковић.

Он је додао да свакодневно прате реализацију мјера и на основу тога и сугестија које добијају биће кориговане и прилагођене да би живот у Српској текао на што безболнији начин.

На питање да ли ће пчеларима бити омогућено кретање како не би били на губитку, Вишковић је рекао да ће уважити ту сугестију и омогућити им да се слободно крећу.

- Пчелари до сада нису могли имати никакве губитке, али је могуће да их имају у наредном периоду. Уважићемо ту сугестију и омогућити им да се слободно крећу јер је за њих и са здравственог аспекта боље да бораве у својим пчелињацима него у становима. Они се не окупљају, него сами раде у свом пчелињаку и омогућићемо им да неометано обављају своју дјелатност - истакао је Вишковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана