Вишковић најављује сет закона за помоћ реалном сектору и повећање плата

Срна
Вишковић најављује сет закона за помоћ реалном сектору и повећање плата

Нови Сад - Премијер Републике Српске Радован Вишковић рекао је данас да ће наредних дана Влада Српске пред јавност изаћи са сетом закона који ће ићи у правцу помоћи реалном сектору, да повећају плате запосленима.

“То неће бити на штету привредног сектора, него ће се и држава одрећи дијела средстава да би помогла то повећање плата и да би млади људи остајали у Српској”, рекао је Вишковић у Новом Саду, током обраћања на Пословном форуму АП Војводина-Република Српска, који је окупио бројне привреднике.

Он је напоменуо да је улога двије владе и привредника Српске и Србије да по сваку цијену зауставе одлазак младих људи у иностранство.

“Улога двије владе, као и привредника, јесте да покушамо на све начине зауставити тренд одласка младих. Морамо им с обје стране Дрине креирати нова радна мјеста и живот достојан човјека. Не смијемо бити слијепи пред чињеницом да нам млади одлазе, да нам пусте села и градови, посебно у мање развијенијим срединама, како Србије, тако и Српске”, рекао је Вишковић на форуму, одржаном у оквиру првог “Сајма завичаја”.

Предсједник Покрајинске владе Игор Мировић рекао је да привредна сарадња Српске и Војводине, односно Србије има тенденцију раста и да је важно да буде још активнија и конкретнија у свим сегментима.

“Економско, друштвено и свако друго повезивање Србије и Српске је логично, при чему привреда има доминантно место”, истакао је Мировић.

Мировић и Вишковић су посјетили и Први сајам завичаја, манифестацију на којој су представљени привредни потенцијали Војводине и Републике Српске.

Основни циљ сајма, на којем је учествовало 40 компанија из Војводине и 25 из Републике Српске, јесте умрежавање привредника, али и представљање културних и туристичких добара.

Током дана Мировић и Вишковић су у Покрајинској влади потписали Анекс протокола о сарадњи Војводине и Републике Српске, оцијенивши да је сарадња питање од националног интереса. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана