Вишковић: Мјере нису хир, него потреба, затварање посљедња опција која не ником не треба

ГС
Вишковић: Мјере нису хир, него потреба, затварање посљедња опција која не ником не треба

БАЊАЛУКА - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је за РТРС да сви грађани морају да поштују мјере донесене с циљем спречавања ширења корона како не бисмо дошли у ситуацију коју смо имали током прољећа.

Вишковић се залаже за "гвоздену" дисциплину како би се избјегао такозвани локдаун, односно затварање. Оцјењује да мјере попут ношења маски, забране приватних окупљања више од 10 особа и забране музике уживо, нису нечији хир, нити репресија, већ заштита здравља становника и економије. У супротном, каже, слиједи сценарио који смо већ имали током прољећа.

Вишковић истиче да је затварање посљедња варијанта која не треба ником у Републици Српској.

- То би сигурно, у овом тренутку, значило и економски слом Републике Српске, а питање је и колико би наши људи и психички и здравствено издржали поново један такав удар као што је био у марту и априлу - нагласио је премијер Српске.

Вишковић је апеловао и замолио грађане да својим понашањем допринесу томе да не дође до затварања предузећа, угоститељских објеката, школа, болница... јер, како је рекао, привреда не би поднијела још једно затварање и посљедице би биле непоправљиве дуги низ година.

Премијер је навео да епидемилошка ситуација није нимало добра, те да је циљ мјера да се не дође у позицију из марта ове године.

- Имамо искуства, знамо кроз шта смо прошли, и само је до нас хоћемо ли бити одговорни и сачувати здравље и економију - поручио је Вишковић.

Додао је да се у овом тренутку не размишља о затварању школа и вртића, јер они нису мјесто ширења вируса.

Када је ријеч о предизборној кампањи, Вишковић је позвао све политичке субјекте да се придржавају мјера, истакавши да институције чине све да ситуацију држе под контролом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана