Вишковић: Док из ФБиХ звецкају оружјем, ми узвраћамо спасавањем живота

Срна
Вишковић: Док из ФБиХ звецкају оружјем, ми узвраћамо спасавањем живота

БАЊАЛУКА - Трудница, која је недавно превезена хеликоптером за медицинску евакуацију Хеликоптерског сервиса Републике Српске из Сарајева за Загреб, данас се са својом бебом враћа кући жива и здрава.

Здравствени радници потврдили су за Срну да би живот и бебе и труднице био доведен у питање да медицински транспорт, који је извршио Хеликоптерски сервис Републике Српске, није обављен на вријеме.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је Срни да док се из Сарајева све чешће могу чути приче о рату, људи из Републике Српске несебично помажу грађанима из Федерације БиХ.

"И јутрос сам одобрио Хеликоптерском сервису Републике Српске медицинску евакуацију пацијента из Сарајева у Загреб, али је накнадно одгођена због његовог здравственог стања. Међутим, ако буде потребе Хеликоптерски сервис ће урадити и ову, као и све досадашње медицинске евакуације и извршити транспорт пацијента", нагласио је премијер Вишковић.

Говорећи о недавној евакуацији труднице из Сарајева на лијечење у Загреб, Вишковић је рекао да се о томе не прича у Федерацији, о томе се ћути, што је само још један доказ како ми из Републике Српске третирамо и помажемо грађане у БиХ.

"Док други звецкају оружјем и износе неистине, ми из Републике Српске узвраћамо дјелима којима спасавамо животе грађана. У оваквим ситуацијама не позивају међународну заједницу ,ни све оне које представљају пријатељима БиХ, већ помоћ долази од људи који живе и раде на овим просторима и који су увијек спремни да помогну једни другима", истакао је предсједник Владе Српске.

Хеликоптерски сервис Републике Српске је у протеклих девет мјесеци обавио 34 медицинске евакуације и 396 летова за гашење пожара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана