Вишковић: До краја марта у Српску стиже још 100.000 руских вакцина

Срна
Вишковић: До краја марта у Српску стиже још 100.000 руских вакцина

БАЊАЛУКА - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је данас да очекује да ће до краја марта у Српску бити допремљена прва испорука од укупно 100.000 руских вакцина.

- Свјесни смо проблема које имају произвођачи и остали. Према томе, ми ћемо сукцесивно добијати вакцине - изјавио је Вишковић новинарима након што је са министром здравља и социјалне заштите Аленом Шеранићем у Бањалуци данас дочекао други контигент од 20.000 доза вакцине "спутњик ве" за наставак имунизације приоритетних група становништва.

Вишковић каже да нико није у јавности тврдио да ће до краја марта у Српску доћи 400.000 доза тих вакцина иако су плаћене.

- Платили смо и вакцине у оквиру "Ковакс" механизма иако ја у тај систем не вјерујем и више нисам ни заинтересован за сарадњу са њима и за њихову испоруку. Ако не испуне своје обавезе, ми имамо начин заштите интереса Српске - рекао је Вишковић.

Према његовим ријечима, правни механизми заштите Српске од "Ковакс" механизма предвиђени су законом, а међу њима је свакако тужба против оних који нису испунили своје обавезе.

Вишковић је истакао да ће се вакцинисати руском или кинеском вакцином, али да пошто је раније преболовао ковид 19 не би било коректно да жури са тим.

Премијер Српске наводи да то може урадити и данас ако то некоме нешто значи, али да је битно да се што више грађана вакцинише.

- Ипак, желим да то прије свега ураде наши грађани -  каже Вишковић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана