Више од 500 људи на скупу подршке начелнику Вишеграда

Срна
Више од 500 људи на скупу подршке начелнику Вишеграда

ВИШЕГРАД- На трибини СНСД-а која је синоћ одржана у Дому културе у Вишеграду окупило се више од 500 грађана који су истакли подршку политици начелника општине Вишеград Младена Ђуревића, а поводом најављеног референдума о његовом опозиву.

Окупљенима су се обратили представници Актива жена, пензионера и младих, одборници СНСД-а и Ђуревић, који је и предсједник Општинског одбора СНСД-а.

Ђуревић је изразио задовољство великим бројем окупљених, истичући да је са скупа послата јасна порука - да Вишеград нема цијену и да се све ради за будућа покољења.

Он је рекао новинарима да се мора наставити тамо гдје се стало 2020. године.

-Већ годину и по дана све је стало, због пар појединаца који не желе добро граду, општини, суграђанима. Вјерујем да ће референдум бити показатељ свега што смо радили, да ће народ бити против опозива и да ћемо добити вјетар у леђа за изборе који нас очекују - нагласио је Ђуревић.

Одборник СНСД-а Недељко Перишић поручио је да су са скупа јасно рекли „не“ опозиву начелника општине Ђуревића и „не“ препуштању града политичким калкулантима.

Он је напоменуо да се на скупу могло видјети шта је урађено у прошлом мандату, када је постојала стабилна скупштинска већина.

Шеф Клуба одборника СНСД-а Дарко Андрић рекао је да је на скупу приказана снага ове странке и да су сигурни у апсолутну побједу 12. јуна.

-Не заслужујемо да имамо овакву скупштинску већину, која гура Вишеград у пропаст, него заслужујемо да имамо развојне ствари, развој цијеле општине и живота грађана. На скупу су се чуле јасне поруке, да нисмо за покретање опозива, да нисмо за блокирање Скупштине, да нисмо зато да се представници Владе тјерају из Вишеграда - истакао је Андрић.

Он је поручио да ће се борити да се Вишеград врати развоју и да се гурне у прошлост срамна скупштинска већина која није забиљежена у историји овог града.

-На скупу смо видјели шта Вишеград жели, да Дом културе никада није био пунији и сигурни смо у апсолутну побједу, када ће цијели Вишеград рећи да је против опозива начелника општине Младена Ђуревића. То ће нам бити даљи корак за враћање Вишеграда у развојне путеве и завршетак са оваквим стањем које не води ничему, него само сујетама појединаца које све и покрећу - нагласио је Андрић.

Референдум о опозиву начелника најављен је за 12. јун.

Скупштина општине Вишеград изгласала је иницијативу о опозиву Ђуревића. Иницијативу је подржало 11 одборника из седам странака, док је против било 10 одборника. Одборници скупштинске већине начелника оптужују за непоштовање закона, Статута општине и Пословника о раду Скупштине општине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана