Вирус потврђен код осам особа у Српској

Срна
Вирус потврђен код осам особа у Српској

БАЊАЛУКА - Осам особа у Републици Српској обољело је од вируса корона у протекла 24 часа, резултат је тестирања 489 узорака.

Ријеч је о пет особа женског и три особе мушког пола. По двије особе су из Добоја и Модриче, а по једна особа је из Гацка, Градишке, Теслића и Приједора, саопштено је из Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске.

Двије жене су средње животне доби, а три старије животне доби. Један мушкарац је старије животне доби, док су два мушкарца средње животне доби.

Тестирање узорака обављено је у Институту за јавно здравство Републике Српске и Универзитетском клиничком центру Републике Српске.

Пет особа је имало контакт са претходно потврђеним случајевима. Једна особа је хоспитализована, а остале ће бити у изолацији у складу са дефинисаним процедурама.

До сада је у Републици Српској потврђено 1.359 случајева вируса корона, а укупно су преминуле 102 особе код којих је потврђен тест на нови вирус. Од новог вируса корона до сада су се опоравиле укупно 754 особе, а тестирано их је укупно 24.476.

У Универзитетском клиничком центру Републике Српске укупно се лијече 72 особе са потврђеним присуством или сумњом на присуство корона вируса. На Одјељењу Ковид-19 хоспитализовано је 29 пацијената теже клиничке слике, док је у изолацији један пацијент.

Код једног пацијента здравствено стање захтијева респираторну подршку. На Одјелу хирургије /стара локација УКЦ/ је 19 пацијената са лакшом до средње тешком клиничком формом и на Одјелу пулмологије /стара локација УКЦ/ је 20 пацијената са лакшом до средње тешком клиничком формом.

У Болници “Свети апостол Лука” у Добоју збринут је 51 пацијент са ковид-19 обољењем, у Болници “Доктор Младен Стојановић” у Приједору је 18 пацијената, у Општој болници Требиње 13, у Болници у Градишци шест и у Универзитетској болници у Фочи два.

Када су у питању објекти за изолацију у којима се налазе особе код којих је потврђен нови вирус, а немају симптоме, у Студентском центру “Никола Тесла” у Бањалуци налазе се 123 особе, 21 особа је у Студентском дому у Требињу, једна особа је у Дому ученика у Бијељини и 29 особа је у Дому ученика у Добоју.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 3.472 особе, а надзор је завршен код 31.187 особа.

Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске још једном подсјећа грађане да се строго придржавају прописаних мјера у циљу сузбијања ширења новог вируса корона

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана