Вирус корона потврђен код још 98 људи у Српској, преминуло шесторо заражених

Данијела Бајић
Вирус корона потврђен код још 98 људи у Српској, преминуло шесторо заражених

БАЊАЛУКА – Зараза вирусом корона у протекла 24 часа потврђена је код 98 особа у Републици Српској, а Институту за јавно здравство РС пријављена је смрт шест особа које су биле заражене овим вирусом.

Ради се о мушкарцима средње и старије животне доби из Мркоњић Града (двије особе), Теслића, Зворника, Бањалуке и Доњег Жабара.

У Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру (УКЦ) Републике Српске и Универзитетској болници у Фочи обављено је тестирање 519 лабораторијских узорака.

Према мјесту пребивалишта, 27 новозаражених особа је из Бањалуке, 14 из Зворника, десет из Добоја, девет из Градишке, седам из Прњавора, по четири из Гацка, Козарске Дубице и Котор Вароша, три из Источне Илиџе, по двије из Источног Нoвог Сарајева и Сокоца и по једна из Братунца, Власенице, Дервенте, Источног Старог Града, Кнежева, Лакташа, Модриче, Осмака, Пала, Српца, Угљевика и Шамца.

Ради се о 46 мушкараца 52 жена, од којих је 16 млађе, 62 средње и 20 особа старије животне доби.

До сада је у Републици Српској потврђено је укупно 5.647 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 199 заражених особа.

До сада су се опоравиле 3.194 особе, а тестирано је укупно 54.711 људи.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 263 и то у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 71, а у oпштим болницама 192.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно je 3.667 особa, а надзор је завршен код 46.290 особа.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана