Вирус корона потврђен код још 19 људи, оздравило више од половине заражених

ГС
Вирус корона потврђен код још 19 људи, оздравило више од половине заражених

БАЊАЛУКА – Вирус корона у протекла 24 часа потврђен је код 19 особа у Републици Српској, саопштило је Министарство здравља и социјалне заштите РС.

У Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске и Болници "Свети Врачеви" у Бијељини, обављено је тестирање 617 лабораторијских узорака, а вирус.

По четири новозаражене особе су из Модриче, Мркоњић Града, Теслића и Бањалуке, и по једна особа је из Гацка, Приједора и Бијељине.

Ријеч је о три жене и 16 мушкараца. Једна жена је средње животне доби, док су двије старије животне доби. Три мушкарца су млађе животне доби, девет средње и четири старије животне доби.

Контакт са претходно потврђеним случајевима имало је 15 особа. Три су хоспитализоване, док ће остали бити у изолацији у складу са дефинисаним процедурама, наведено је у саопштењу.

До сада је у Републици Српској потврђено 1.339 случајева вируса корона, а укупно је  преминулo 100 особa. У Републици Српској, од вируса корона до сада се опоравило укупно 715 особа, док је тестирано укупно 23.513 људи.

У Универзитетском клиничком центру Републике Српске лијече се 64 особе са потврђеним присуством или сумњом на присуство вируса корона. На Одјељењу Ковид - 19 хоспитализована су 22 пацијента теже клиничке слике, док су у изолацији два пацијената. Код два пацијента здравствено стање захтијева респираторну подршку, а један пацијент је на неинвазивном моду механичке вентилације.

На Одјелу хирургије (стара локација УКЦ-а) је 12 пацијената са лакшом до средње тешком клиничком формом, а на Одјелу пулмологије (стара локација УКЦ-а) је 25 пацијената са лакшом до средње тешком клиничком формом.

У Болници "Свети Апостол Лука" у Добоју збринуто је 49 пацијената са Ковид- 19 обољењем, у Општој болници Требиње 12, у Болници "Доктор Младен Стојановић" у Приједору 19, у Универзитетској болници у Фочи два пацијента и у Болници у Градишци пет пацијената.

Када су у питању објекти за изолацију у којима се налазе особе код којих је потврђен тест на вирус корона, а немају симптоме, у Студентском центру "Никола Тесла" у Бањалуци налази се 126 особа, 22 су у Студентском дому у Требињу, двије у Дому ученика у Бијељини, док је 30 особа у Дому ученика у Добоју.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 4.418 особа, а надзор је завршен код 29.583 особе.

Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске још једном подсјећа грађане да се строго придржавају прописаних мјера у циљу сузбијања ширења вируса корона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана