Вирус корона потврђен код девет особа у Тузли и седам у Херцеговини

ГС
Вирус корона потврђен код девет особа у Тузли и седам у Херцеговини

САРАЈЕВО - Зараза вирусом корона јутрос је установљена код још девет особа у Тузли, потврђено је из Кризног штаба Министарства здравства ТК. Такође, Завод за јавно здравство ФБиХ потврдио је 7 нових случајева у Херцеговини који су у статистику уведени јутрос у 10 сати.

Пет особа у Тузли су биле у контакту са раније зараженима из Медицинског института Баyер, познатијег под некадашњим називом Центар за срце. Након потврђивања да је коронавирусом у Тузли заражена медицинска сестра из Медицинског института Баyер у Тузли под епидемиолошким надзором нашло се оквирно 100 особа које су биле у њеном блиском контакту.

Тестирању на вирус корона током ноћи је подвргнуто 46 особа, а министрица здравства ТК Дајана Чолић је казала да досадашње анализе Завода за микробиологију УКЦ-а Тузла показују да је коронавирусом заражено још девет особа.

Чолић је навела да је пет новозаражених повезано са особама из Медицинског института Баyер којима је јучерутврђено присуство САРС-ЦоВ-2 вируса.

Нулта особа још увијек није пронађена, а према тренутно доступним званичним информацијама у самоизолацији ће се наћи оквирно 300 особа.

У изолаторију Клинике за заразне болести Универзитетског клиничког центра у Тузли тренутно је хоспитализовано девет пацијената.

Случајеви у Херцеговини

Кад је у питању југ земље, ријеч је о два случаја Мостару и пет случајева у Читлуку који су потврђени синоћ, али су у статистику уведени тек јутрос. Рачунајући уз то да су још 4 особе заражене вирусом корна у Коњицу и једно у Посушју, у овом херцеговачком кантону је регистровано 12 новообољелих особа у прошла 24 сата.

У Босни и Херцеговини су тако од јутрос потврђена укупно 54 нова случаја заразе вирусом корона.

(Кlix.bа)

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана