Верификован мандат “Србину” Елвису Живковићу

Срна
Foto: klix.ba

САРАЈЕВО - Делегатским питањима и верификацијом мандата “делегату из реда српског народа” из Посавског кантона Елвису Живковићу данас је у Сарајеву почела сједница Дома народа Парламента Федерације БиХ.

Ријеч је о мандату са избора 2018. године. Против овог именовања је у октобру 2019. године предсједник Општинског одбора СНСД-а у Оџаку био Дамир Иветић који је рекао да Срби са простора Посавског кантона очекују да члан Посавске странке Елвис Живковић, “наводни Хрват који се изјаснио као Србин”, неће бити именован за потпредсједника Скупштине овог кантона и делегата из реда српског народа у Дому народа ФБиХ.

Живковић се на изборима 2012. године изјаснио као Хрват, а пред опште изборе 2018. године се изјаснио да је Србин и у складу са Изборним законом БиХ, учествовао на изборима за Скупштину Посавског кантона.

Делегати Дома народа Парламента Федерације БиХ (ФБиХ) требали би данас да по хитном поступку разматрају Приједлог закона о занатству и сродним дјелатностима, а ријеч је о законском акту који представља велики допринос сузбијању сиве економије.

Дом народа је прихватио да на дневни ред данашње сједнице буде уврштено разматрање Приједлог закона о његоватељима у ФБиХ по скраћеном поступку.

Пред делегатима ће се наћи информације о епидемиолошкој ситуацији током маја и јуна у вези са ковидом 19, са приједлогом препорука Кризног штаба федералног Министарства здравља, Приједлог закона о измјенама Закона о пољопривреди по скраћеном постпуку, Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о привредним друштвима и Приједлог закона о посредовању у промету некретнина.

На дневном реду је и Одлука о разрјешењу и именовању чланова Комисије за вриједносне папире ФБиХ, која никако не функционише од новембра прошле године јер је један од њених чланова отишао у пензију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана