Вербални рат на релацији Милановић Пленковић

Срна
Вербални рат на релацији Милановић Пленковић

ЗАГРЕБ - Сукоб у државном врху Хрватске, предсједника и премијера, Зорана Милановића и Андреја Пленковића месецима већ "забавља" хрватску и јавност у региону.

У дану када је Пленковић за Милановића рекао да се понаша "као пироман који се претворио у ватрогасца", предсједник му одговара да се он понаша као "херојски зец".

Повод за њихово препуцавање су све теме - од епидемије корона вируса, корупционашких скандала до орузаног напада на Марковом тргу прошле седмице и сазивање сједнице Савјета за националну безбједност. Двојица највиших хрватских државника дневно размијењују најтеже оптужбе, али и најприземније поруке.

Пленковић је на пример недавно за Милановића рекао да је "шмркавац у 54.", што предсједник протумачио да је зависник од кокана, па је премијеру поручио да то може само неко ко је "low-life".

Одговарајући на питања новинара у Илоку, Милановић је рекао да је Пленковић пуно времена провео у Бриселу и Паризу "на кроасанима".

"Прича о препуцавању је напросто погрешна. Ми се не препуцавамо. Ја нудим ограничена ријешења која нам стоје на столу, а премијер се понаша као херојски зец", рекао је Милановић. "Могао бих и ја сазивати генерале, шефове тајних служби код себе на састанке и доприњети још већем хаосу у земљи", рекао је Милановић, пренијела је загребачка Н1 тв.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана