Велико невријеме у неколико градова Српске, град забијелио поља и кровове на Сокоцу ВИДЕО

ГС

СОКОЛАЦ - Јак пљусак пропаћен вјетром и налетима леда у послијеподневним сатима погодио је неколико градова у Српској , што је проузроковало штету првенствено на путним правцима због велике количине падавина.

У неким мјестима су забиљежене велике количине падавине док је у неким било и градa.

Нарочито велике количине града су пале у Сокоцу гдје је лед створио бијели покривач и све је личило као да је пао снијег.

Олујно невријеме је нанијело велику штету на пољопривредним усјевима и воћњацима у Сокоцу, изјавио је начелник општине Милован Бјелица.

Бјелица је рекао да је јако невријеме у поподневим часовима градско насеље, централни дио општине, села од Чавчева поља на Равној Романији, дијела Гласиначког поља, дио села у мјесној заједници Кнежина и у дијелу мјесне заједнице Соколовићи, до села Калиманићи.

 

Мјештанин Подроманије Радомир Поњарац рекао је да је град у овом селу прекрио путеве и забијелио се на имањима.

"Лед је побио све што сам засијао, на површини од пет дунума кукуруза, два/три дунума кромпира, као и све остало ситно поврће", истакао је Поњарац.

 

Бјелица је најавио да ће комисија за процјену штете сутра обићи терен, а да је он већ обишао један број села и увјерио се у велику материјалну штету на усјевима, пластеницима и воћњацима.

Бјелица је нагласио да ће послије обиласка терена и прикупљања потребних података ујутро одржати састанак са сарадницима, те да ће комисија за процјену штете бити упућена на терен да би се могао организовати било какав вид помоћи пољопривредницима.

Град је погодио и Горњу Лупљаницу у Дервенти и да је обилна киша пала у Модричи па се вода задржала на улицама.

Такође, снажан вјетар оборио је дрвеће на возило у Трновачи код Фоче, које је ишло магистрални пут путем из правца Тјентишта.

Олујно невријеме захватило је данас и Модричу.

                                              

Улице града су под водом и саобраћај се одвија отежано.

Град је остао без електричне енергије, а поједини дијелови града су још увијек без струје.

Велико невријеме погодило је и дио Федерације БиХ, укључујући и горњи дио Травника, Пакларево, Турбе, Витез и Бусовачу, гдје је такође падао град.

Невријеме је у послијеподневним сатима погодило и насеље Дубраве у општини Високо и направило је огромну штету на путној инфраструктури.

Због обилне количине падавина, цеста и путни прилаз у овом насељу су у потпуности оштећени, и судећи према снимцима киша је "однијела" дио асфалта, што је створило додатну опасност за возаче, али и пјешаке.

У Ватрогасном одјељењу на Сокоцу су рекли да није било позива за помоћ, а у Хитној помоћи Дома здравља да није било пријављених лица повријеђених током непогоде.

 

У наредним данима је најављено нестабилно вријеме које ће бити праћено падавинама и падом температура.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана