Велика Британија прва на свијету одобрила "Фајзерову" вакцину, вакцинација почиње наредне седмице

Танјуг
Велика Британија прва на свијету одобрила "Фајзерову" вакцину, вакцинација почиње наредне седмице

ЛОНДОН- Велика Британија је данас постала прва држава на свијету која је одобрила употребу вакцине против корона вируса компанија "Фајзер" и "Бионтек" и најавила да ће оне моћи да се користе од почетка сљедеће седмице.

- Влада је данас прихватила препоруку Агенције за лијекове и здравствене производе и одобрила употребу вакцине компанија "Фајзер" и "Бионтек" - саопштено је из британске владе, пренио Ројтерс.

Британски здравствени комитет одлучиће које су приоритетне групе које ће прве бити вакцинисане, а ту спадају штићеници установа за негу старијих и немоћних, здравствени радници и старији Британци који пате од хроничних обољења.

Британске власти су саопштиле да је хитно одобрење за примјену ове вакцине "историјски тренутак" у борби против епидемије вируса корона.

Министар здравства Мет Хенкок најавио је да ће програм вакцинације почети већ сљедеће седмице, као и да су британске болнице спремне за тај посао.

Он је за Скај Њуз рекао да је то "фантастична вијест".

Вакцина се сматра најбољим медицинским средством против пандемије а вируса кроона које би омогућило да се свијет врати нормалном животу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана