Ваздух у Сарајеву и даље прекомјерно загађен

Срна
Ваздух у Сарајеву и даље прекомјерно загађен

САРАЈЕВО- Период прекомјерне загађености ваздуха у Кантону Сарајево и данас се наставља, а нездрав је за осјетљиве категорије, саопштено је из кантоналне Владе.

То показују евидентирана прекорачења загађајућих материја на свим подручјима гдје су лоциране станице за мониторинг квалитета ваздуха, осим на подручју општине Хаџићи гдје су измјерене вриједности загађујућих супстанци нешто ниже.

Оваква ситуација би могла потрајати до сутра када се очекује, према најавама Федералног хидрометеоролошког завода, промјена времена праћена снијегом у јутарњим часовима и вјетром умјерене јачине сјеверног смјера те брзине од три до шест метара у секунди.

Усљед овога очекује се и пад концентрација полутаната који ће, донекле, поправити квалитет ваздуха, истакнуто је у саопштењу.

У Кантону Сарајево због тога је и даље на снази епизода "упозорење" у оквиру које су сви субјекти задужени за примјену Плана интервентних мјера, у случајевима прекомјерне загађености ваздуха у Кантону, обавезни примјењивати предвиђене мјере.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана