Уз директора Америчког универзитета због дипломе директора ОБА ухапшена и његова два сарадника

ГС
Foto: Кликс

ТУЗЛА - Директор Америчког универзитета у Тузли и још два запосленика те високошколске установе ухапшени су данас у опсежној полицијској акцији, потврђено је из Тужилаштва БиХ, јавио је Кликс.

По наредби и налогу Суда и тужилаштва БиХ полицијски службеници данас су извршили претресе на подручју Тузле и Сарајева, а у Тузланском кантону су три особе ухапшене. Ријеч је о директору Америчког универзитета у БиХ Денису Прцићу и његова два сарадника.

Ријеч је о акцији која је обављена у оквиру предмета који се води због дипломе коју је Амерички универзитет у БиХ издао директору Обавјештајно-безбједносне агенције (ОБА) БиХ Осману Мехмедагићу.

-Претреси се односе на укупно три особе, а врше се с циљем проналаска документације, доказа и службених евиденција Америчког универзитета у Тузли. Осумњичене особе биће испитане у законском року, након чега ће поступајући тужилац донијети одлуку о даљњим активностима у предмету - казао је портпарол Тужилаштва БиХ Борис Грубешић.

Грубешић је навео да претреси обављају ради проналаска доказних материјала о раду и дјеловању ове установе, а у оквиру истраге која се односи на незаконитости и нерегуларности у вези с издатим дипломама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана