Ускоро оптужница против Зељковића и осталих због „корона уговора“

Небојша Томашевић
Ускоро оптужница против Зељковића и осталих због „корона уговора“

БАЊАЛУКА - Истрага против бившег директора Института за јавно здравство Републике Српске Бранислава Зељковића и других из предмета „корона уговори“, које терете за злоупотребе при набавкама медицинске опреме у Српској током пандемије вируса корона, у завршној је фази и ускоро ће бити подигнута оптужница.

То је данас потврдила републички јавни тужилац Сања Тадић - Стојисављевић, која руководи овом истрагом.

-У предмету „Зељковић и други“ финализација истраге ће бити у кратком року, као и подизање оптужнице - рекла је Тадић - Стојисављевићева на рочишту директору болнице „Свети Апостол Лука“ у Добоју Младену Гајићу, оптуженом за несвјестан рад у служби, такође у вези са набавком медицинске опреме током пандемије.

Гајић је, како је данас речено у Окружном суду у Бањалуци, пристао на 10 мјесеци затвора те је већ самоиницијативно исплатио 82.320 КМ одштете за штету причињену буџету града Добоја.

Сања Тадић - Стојисављевић је навела да су се сумње у кривично дјело за које је оптужен Гајић појавиле током истраге која се води против Зељковића и других, као и да је „спорна“ била бањалучка агенција „Травел фор фан“, преко које је набављан дио медицинске опреме за Српску, али је нагласила да је предмет против Гајића раздвојен.

На питање судије да ли након споразума, Гајић има „одређених обавеза“ у вези са другим поступком, тужитељка је то одбацила.

-Не, нема посебних обавеза, јер његове радње немају везе са радњама Зељковића и других - рекла је тужилац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана