Упркос пандемији, стабилна енергетска ситуација

Срна
Упркос пандемији, стабилна енергетска ситуација

БАЊАЛУКА - Лидер СНСД-а Милорад Додик изјавио је данас да је у вријеме пандемије вируса корона експортна цијена струје скоро преполовљена, што је несумњиво утицало на финансијски резултат "Електропривреде Републике Српске", али да је политика власти све вријеме била да се одржи ниска цијена електричне енергије за домаће потрошаче.

"Тешка су времена, али енергетска ситуација у Српској је стабилна", рекао је Додик и додао да нико од грађана неће бити суочен са недостатком квалитетне електричне енергије.

Додик је рекао новинарима да су раније високе експортне цијене омогућавале да се у Српској одржи најјефтинија цијена струје у региону, и то 44 одсто јефтинија него у Федерацији БиХ, 60 одсто него у Хрватској, 150 одсто него у Италији.

Када је ријеч о пословању "Електропривреде Српске", Додик је навео да власти Републике Српске покушавају да направе предузеће које ће на генералном нивоу бити кредитно способно.

"И то зато јер нам требају велике инвестиције и много чега", рекао је Додик.

Он је указао да треба довести у ред пословање дистрибутивних предузећа попут "Електрокрајине", те да у том смислу има повјерење у потезе руководства те фирме.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана