Уједињена Српска на изборе иде под слоганом "Српска су људи"

Срна
Foto: Срна

ГРАДИШКА- Уједињена Српска на предстојеће опште изборе излази под слоганом "Српска су људи", објављено је на данашњој Конвенцији ове странке на којој су представљени кандидати и носиоци листа.

На Конвенцији је истакнуто да Уједињена Српска неће имати своје кандидате за предсједника Републике Српске и српског члана Предсједништва БиХ, а када је ријеч о подршци другим кандидатима за ове функције, најављено је да ће након преговора са СНСД-ом и другим коалиционим партнерима о томе донијети одлуку 10. јула, на сједници Предсједништва странке.

Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић рекао је да је ова странка прва која је комплетирала листе, програм и платформу за Опште изборе, наводећи да у изборе иду под слоганом "Српска су људи".

"Сматрамо да без људи ништа не вриједи и радићемо да у Српској буде више људи како би она опстала. Потпис наше кампање је `Једино Српска`, јер сматрамо да је свака друга политика, политичка партија која није српска, и свака друга опција која није српска - погубна за Републику Српску", рекао је Стевандић.

Стевандић је најавио да ће бити носилац кандидатске листе за Народну скупштину Српске у Изборној јединици три, те да су двије жене носиоци - Јована Кодић у Изборној јединици два и Слава Брезо у Изборној јединици осам.

"У Изборној јединици девет носилац је Милан Ковач, у Изборној јединици шест Костадин Васић, Изборној јединици седам Милан Трнинић, у Изборној јединици један Ненад Мејакић, четири Миодраг Тешендић, а у Изборној јединици пет носилац је Срето Ђурковић", навео је Стевандић.

Он је додао да ће носилац кандидатске листе Уједињене Српске на изборима за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ у Изборној јединици један бити Милан Петковић, два Милан Новитовић, а у Изборној јединици три Ненад Продановић.

Носилац листе за парламент Српске у Изборној јединици два Јована Кодић из Градишке очекује да ће Уједињена Српска у овој изборној јединици освојити директан посланички мандат и да јој је част предводити листу од 12 људи, од којих је шесторо из Градишке.

Догађају у Културном центру Градишка присуствовали су кандидати, чланови Предсједништва и Главног одбора Уједињене Српске, као и чланови и симпатизери странке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана