Ухапшени кријумчари миграната на подручју Српца

Срна
Foto: Илустрација

САРАЈЕВО - Припадници Јединице граничне полиције Градишка ухапсили су двојицу држављана БиХ након што су откривени у покушају кријумчарења 12 мушкараца афроазијског поријекла у граничном појасу на подручју општине Србац.

О догађају, који се десио јуче, обавијештено је Тужилаштво БиХ, према чијој наредби су привремено одузети мобилни телефони са СИМ картицама и други доказни материјал, саопштено је из Граничне полиције БиХ.

Страни држављани нису посједовали идентификациона документа, а у разговору са припадницима Граничне полиције изјавили су да долазе из Бангладеша и Пакистана.

Против ухапшених држављана Тужилаштву БиХ биће достављен извјештај о кривичном дјелу кријумчарење особа, док су страни држављани предати припадницима Службе за послове са странцима БиХ.

Службеници Јединице граничне полиције Зворник јуче су ухапсили држављанина БиХ чији су иницијали Д.И. (29) јер је утврђено да га потражује Основни суд у Власеници ради издржавања казне затвора.

Ово лице контролисано је на изласку из БиХ на граничном прелазу Каракај и предато је службеницима Окружног центра Судске полиције Бијељина.

Истог дана, на тузланском аеродрому, на лету из Берлина, припадници Граничне полиције БиХ ухапсили су лице чији су иницијали М.П. (28) јер је утврђено да је за њим Општински суд у Тузли расписао потрагу ради издржавања казне затвора.

Он је предат службеницима Центра судске полиције у Тузланском кантону.

Службеници Јединице граничне полиције Требиње су на прелазу Зупци у суботу, 8. маја, на уласку у БиХ ухапсили држављанина БиХ чији су иницијали С.М. (43) јер га потражује Основни суд у Зворнику ради издржавања казне затвора. Држављанин БиХ је предат службеницима Окружног центра Судске полиције Требиње.

Приликом уласка у БиХ на прелазу Попови, 8. маја ухапшена је држављанка Србије чији су иницијали М.С. (60) након што је установљено да је потражује Основни суд у Зворнику ради издржавања казне затвора.

Службеници Јединице граничне полиције Бијељина су ову држављанку Србије предали службеницима Окружног центра Судске полиције Бијељина.

Истог дана припадници Јединице граничне полиције Орашје ухапсили су држављанина БиХ чији су иницијали М.Т. (32) јер је установљено да га потражује Основни суд у Власеници ради издржавања казне затвора. Држављанин БиХ је контролисан на изласку из БиХ на прелазу Орашје и предат је службеницима Окружног центра Судске полиције Бијељина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана