Ухапшени ауто-мафијаши из Сокоца и Зенице: Крали "голфове" и "шкоде" новије производње

Агенције
Ухапшени ауто-мафијаши из Сокоца и Зенице: Крали "голфове" и "шкоде" новије производње

САРАЈЕВО - Припадници Федералне управе полиције (ФУП) ухапсили су на подручју сарајевске општине Нови Град М. С. из Зенице и С. С. из Сокоца који се доводе у директну везу с тешким крађама, односно аутокриминалом.

Ухапшенима се на терет стављају крађе већег броја аутомобила новије производње, посебно "голфова 7" и "шкода октавија", чиме су за себе стекли енормну противправну имовинску корист, а власницима причинили велику материјалну штету.

ФУП је саопштио да су приликом хапшења пронађена и два путничка моторна возила која су раније украдена и то "шкода октавија" с подручја Зенице и "голф 5" с подручја Какња.

М.С. и С.С. су криминалистички обрађени у службеним просторијама ФУП-а те ће у законском року бити предата Кантоналном тужилаштву Зеничко-добојског кантона уз извјештај о почињеном кривичном дјелу.

Акцију су припадници ФУП-а спровели у ноћи између 22. и 23. јануара у координацији с полицијским службеницима министарстава унутрашњих послова Кантона Сарајево, Херцеговачко-неретванског, Зеничко-добојског и Средњобосанског кантона.

Полиција наставља рад на проналаску и других украдених аутомобила, као и особа које се могу довести у везу с тим крађама.

"Ухапшене особе су криминалистички обрађене у службеним просторијама Федералне управе полиције, наводе из ФУП-а.

М. С. и С. С. су, кажу у полицији, вишеструки повратници у извршењу кривичних дјела из области аутокриминала.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана