Ухапшен амбасадор Азербејџана у БиХ

Aгенције
Ухапшен амбасадор Азербејџана у БиХ

БЕОГРАД - Амбасадор Азербејџана у БиХ, Србији и Црној Гори Елдар Хасанов ухапшен је због сумње да је проневјерио већу своту новца из буџета, саопштила је прес-служба државне безбједности Азербејџана.

- Оптужен је да је проневјерио крупнији износ  буџетских средстава, али и за друге прекршаје. Елдар Хасанов је приведен као осумњичени у истрази. Кривични поступак трнутно је у фази истраге о којој ће јавност бити правовремено информисана - саопштила је прес-служба државне безбједности, пише Спутњик.

У Влади Азербејџана навели су да Хасанова терете за злоупотребу новца из државног буџета, а који био је намијењен за активности Министарства иностраних послова.

Шеф сектора за спољне послове Азербејџана Ферхад Мола је покренуо кривичну пријаву против неколико службеника Министарства иностраних послова те државе, а  међу њима је и  Хасанов.

Након тога је Хасанов  приведен као осумњичени у истрази којом су обухваћени државни службениици осумњичени за злоупотребе положаја, проневјере и примања мита.

Њему и још неколико службеника је одређен притвор.

На основу прикупљеног материјала, саопштиле су власти Азербејџана.  биће сачињена оптужница, а именована је и инспекција која ће истражити случај.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана