Удружење судија: Судија Стаменић изложен јавном линчу

ГС
Удружење судија: Судија Стаменић изложен јавном линчу

БАЊАЛУКА - Удружење судија Републике Српске реаговало је након што су у центру Бањалуке истакнути плакати са фотографијом судије Окружног суда у Бањалуци Дарка Стаменића и упозорило да је судија на овај начин судија изложен јавном линчу те да је ријеч о притиску на правосуђе.

-Учестале су појаве да се у посљедње вријеме фотографије судија истичу на јавним мјестима од стране странака које су незадовољне радом суда, што представља најбезобзирнији начин омаловажавања судија и рушење дигнитета цијелог правосуђа – истакло је Удружење у саопштењу.

Додају да се, уколико постоје разлози који изазивају сумњу у  објективност и рад судије, исти могу утврдити у поступцима који су прописани од стране Високог судског и тужилачког савјета (ВСТВ).

-Овакво понашање појединаца је притисак на рад правосуђа и тражимо да сви надлежни органи осуде исто, јер је на овај начин судија изложен јавном линчу, што Удружење судија Републике Српске оштро осуђује – наглашено је у саопштењу које је потписао предсједник Управног одбора Удружења судија Републике Српске Велимир Нинковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана