У Залужанима отворена нова бензинска станица "Нестро петрола"

Срна
У Залужанима отворена нова бензинска станица "Нестро петрола"

БАЊАЛУКА - Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић и генерални директор компаније "Нестро петрол" Рајис Сафин данас су у Залужанима код Бањалуке свечано отворили нову бензинску станицу, у чију изградњу је ова компанија уложила више од милион евра, а посао је добило 16 нових радника.

Ђокић је након свечаног отварања овог објекта рекао да је задовољан чињеницом да је отварањем ове бензинске станице остварена нова инвестиција у Републици Српској у вриједности већој од милион евра.

"Посебно је за нас важно што ће посао овдје добити 16 радника из Српске, посебно због чињенице да се током епидемије боримо да сачувамо свако радно мјесто", рекао је Ђокић новинарима.

Он је рекао да је Влада Републике Српске до сада пружала велику подршку компанији "Нестро петрол" од 2007. године, када су ушли у приватизацију Нафтне индустрије Републике Српске, истичући да ће Влада наставити да пружа подршку овој компанији.

Ђокић је рекао да се радује и неким новим пословним успјесима ове компаније, истичући да је Влада Српске посебно заинтересована за оживљавање производње у Рафинерији нафте у Броду.

Он је навео да се у Рафинерији нафте у Броду тренутно реконструишу постројења гасификације, односно гради гасовода из правца Хрватске, оцјењујући да ће по завршетку тог пројекта рад те рафинерије бити у бољој позицији.

Сафин је рекао новинарима да је ово највећа бензинска станица "Нестро петрола", која је изграђена на ауто-путу Бањалука-Залужани, у складу са строгим еколошким и техничким стандардима, а у чију је изградњу уложено више од милион евра.

"Сваке године настављамо процес развоја малопродајне мреже јер нам је задовољство наших потрошача на првом мјесту. Ова бензинска станица је изграђена првенствено за њих", истакао је Сафин.

Он је Црвеном крсту Бањалука донирао картицу за гориво у вриједности од 1.500 КМ.

Сафин је истакао и да је данас, на дан отварања, првих 100 купаца добило бесплатно гориво у вриједности од 20 КМ.

Борис Пантелић из Црвеног крста Бањалука захвалио је представницима "Нестро петрола" за донацију, наглашавајући да ће гориво бити утрошено за превоз хране за потребе јавних кухиња.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана