У великој акцији полиције ухапшене четири особе:Изградили камп за узгој марихуане за тржиште ЕУ и БиХ ФОТО

Дарко Момић
Foto: Гранична полиција БиХ

ВЕЛИКА КЛАДУША - Припадници Граничне полиције БиХ, одсјек за прикривене операције, данас су у јутарњим часовима на подручју Велике Кладуше, реализовали оперативну акцију „Ескобар“, која је усмјерена на разбијање организованих криминалних група у вези с неовлашћеним прометом опојних дрога, а због више кривичних дјела ухапшене су, за сада, четири особе, држављани БиХ.

Двојица су, како нам је потврђено, затечена и ухапшена на фарми, а двојица у граду.

-Током оперативне акције, откривено је око 6.000 стабљика индијске конопље у намјенски изграђеном кампу за производњу и узгој опојне дроге марихуане, која је дистрибуисана како на унутрашњем тако и на тржишту Европске уније - саопћили су из Граничне полиције.

Подршка Граничној полицији БиХ у реализацији ове оперативне акције била је Јединица за специјалну подршку Агенције за истраге и заштиту (СИПА), а због специфичности ситуације и активности током реализације, подршка Граничној полицији пружена је и од Министарства унутрашњих послова Хрватске. Оперативна акција се одвијала под надзором Тужилаштва БиХ, а учествовало је укупно 110 полицијских службеника.

Директор Граничне полиције БиХ Зоран Галић истакао је важност ове оперативне акције и захвалио свима који су учествовали како би се реализовала досад највећа оперативна акција ГП против злоупотребе опојних дрога.

-Централна истражна канцеларија Граничне полиције, одсјек за прикривене операције, реализовао је, досад, највећу и најсложенију акцију усмјерену на разбијање организованих криминалних група које се баве узгојем и неовлашћеним прометом опојних дрога. Овим путем им захваљујем на максималној ангажованости и вишемјесечној истрази уз коришћење посебних истражних радњи, као и Државној агенцији за истраге и заштиту и Министарству унутрашњих послова Републике Хрватске те Тужилаштву БиХ, уз чију подршку је реализирана наведена оперативна акција - рекао је Галић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана