У свадбеном салону у Источној Илиџи затечено 27 лица

Срна
У свадбеном салону у Источној Илиџи затечено 27 лица

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Против власника свадбеног салона у Источној Илиџи надлежном тужилаштву биће достављен извјештај о почињеном кривичном дјелу, јер је полиција у објекту затекла 27 лица, што је супротно закључку Републичког штаба за ванредне ситуације о спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим врусом корона у Републици Српској.

Полицијској станици Источна Илиџа јуче је пријављено да се у свадбеном салону у улици Славка Леовца одржава приватна прослава на којој присуствује око 120 људи, а полиција је изашла на лице мјеста и затекла 27 лица, саопштено је из Полицијске управе Источно Сарајево.

О свему је обавијештен тужилац Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево који је ово оквалификовао као кривично дјело непоступање по здравственим прописима за вријеме пандемије.

Полицијска управа Источно Сарајево позива грађане да надлежним службама пријаве неодговорне појединце или групе који својим понашањем могу да угрозе здравље људи.

Ради заштите здравља људи, а у складу са закључцима Републичког штаба за ванредне ситуације и препорукама Института за јавно здравство Републике Српске, полицијски службеници ће предузимати мјере из своје надлежности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана