У Српској нема разлога за панику због коронавируса

А.Ј.Р.
У Српској нема разлога за панику због коронавируса

БАЊАЛУКА - Институт за јавно здравство РС у сарадњи са ресорним министарством и здравственим установама широм Српске активно врши надзор над епидемиолошком ситуацијом и за сада нема пријављених случајева новог коронавируса, а тренутно нема ни сумњивих случајева.

Истакао је то данас вршилац дужности директора Института за јавно здравство Републике Српске Бранислав Зељковић наводеци да је Српска предузела све мјере што се тиче надзора над епидемиолошком ситуацијом те да има добру сарадњу са колегама из ФБиХ по том питању.

- Нема мјеста паници када је у питању Република Српска јер нема разлога да вјерујемо и имамо доказе да не постоје обољели од коронавируса код нас, нити да сумњамо да су неке особе обољеле- рекао је Зељковић на конференцији за новинаре која је организована поводом појаве смртоносног коронавируса у свијету.

Додао је Институт уз помоћ Свјетске здравствене организације одстампао информативне летке који ће бити подијељени свим здравственим установама да би грађани били обавијештени о томе на који начин да превенирају болест.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана