У Српској још 25 обољелих од вируса корона

гс
У Српској још 25 обољелих од вируса корона

БАЊАЛУКА – Вирусом корона заражено је још 25 особа у Српској, саопштио је министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић.

Број заражених у Републици Српској сада је 299, a oпоравила су се 22 лица.

Шеранић је на конференцији за новинаре у Бањалуци истакао да је у протекла 24 часа обављено 316 тестирања.

Од новообољелих, осам их је хоспитализовано, а остали су у изолацији.

Шеранић је навео да је ријеч о 14 лица из Бањалуке, шест из Шипова, три из Лакташа и по једно из Рибника и Теслића, те да је од тога 16 мушкараца и девет жена.

- Путем контакта са позитивном особом или из породичног жаришта заражено је 21 лица, док остале четири особе нису навеле контакт са позитивним лицем", објаснио је Шеранић на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Он је навео да је у УКЦ-у Српске смјештено 39 пацијената са тешком клиничком сликом, шест је на респираторима, а у изолацији је девет особа.

- На Одјељењу пулмологије са лакшом клиничком сликом је 35 пацијената. Дакле, укупан број пацијената је 89 - рекао је Шеранић.

Он је додао да се по једна особа од вируса лијечи у болницама у Градишци и Приједору, по три у Добоју и Бијељини и двије у Источном Сарајеву.

Нагласио је и да се смањује број оних који су под здравственим надзором, те да је из надзора у Српској укупно изашло 12.170 особа.

У карантинском смјештају у Српској су укупно 192 особе.

Шеранић је нагласио да су, када је ријеч о епидемији вируса корона, ствари под контролом што сматра добрим, те да ријеч о успореном току епидемије.

- То је добро и због смањења притиска на здравствени систем - рекао је Шеранић.

Он је навео да одређен број заражених старијих особа долази из сеоских подручја, те истакао да се људи на тим подручјима не би смјели да окупљају ни напољу, по двориштима.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана