У Словенији 897 заражених, у Хрватској мјере за помоћ привреди

Срна
У Словенији 897 заражених, у Хрватској мјере за помоћ привреди

ЉУБЉАНА - Број заражених вирусом корона у Словенији порастао је данас за 56 и у тој земљи сада укупно има 897 заражених.

Потврђено је да је од посљедица вируса преминуло 16 људи, преноси СТА.

У Хрватској је Влада данас усвојила пакет мјера за помоћ привреди за вријеме епидемије вируса корона, преносе хрватски медији.

“Уз ове мјере, Влада ће радити и на томе да једном кад ова епидемија заврши што прије и што учинковитије поново буду покренути привреда и пословање”, рекао је премијер Хрватске Андреј Пленковић.

Министар здравства Хрватске Вили Берош изјавио је данас на сједници Владе да мањина која негира епидемију угрожава остале.

Он је навео да је захваљујући промишљеном и благовременом реаговању у Хрватској линеаран раст броја обољелих, што показује висок степен придржавања мјера.

Берош је подсјетио да је јуче у Хрватској од укупно 7.680 тестираних особа, њих 936 било позитивно на вирус корона, а проценат позитивних у односу на тестиране износи 12,52, преносе хравтски медији.

Он је напоменуо да је заштита здравља првенствено задатак сваког појединца, а здравствени систем је ту додатна подршка.

“У ову епидемију ушли смо спремни и кроз њу пролазимо тимски и солидарно. Засад смо успјели пролонгирати експоненцијални раст, а будућност зависи од сваког појединца”, поручио је Берош.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана